Lars: God dag Kattis. Jag har himmelskt mycket att stå i idag. Kyrkogården måste krattas, ogräset måste rotas upp, Rakel har visst bekymmer med djuren… Och så är det klockorna! Jösses Amalia, hur ska jag komma åt klockorna i stapeln! Det är en katastrof säger jag bara, fullkomlig katastrof!

Kattis: Vad har hänt med klockorna Lars? Har älvorna varit här och busat?

Lars: Älvor, vad är det för prat? Såna varelser finns ju inte på riktigt. Har den där tokiga Märta tutat i er det här? Nej, någon odåga har avstjälpt en massa bråte i klockstapeln! Det är smockfullt med saker som inte har där att göra, jag kan inte ringa klockorna ordentligt! Jag förstår inte hur det har hänt, det är ju bara jag som har nycklar till stapeln! Ujeda mig, tänk om biskopen får reda på det här. Jag har massor med sysslor att stå i, jag hinner inte ordna det här med! Gubevars, åh du milde tid… *Försvinner*

Kattis: Lars kanske inte tror på älvor, men jag är rätt säker på att dom varit här. Kyrkklockorna betyder mycket för byn. Många förlitar sig på dom för att hålla tiden, och om något allvarligt händer ringer dom för samling till kyrkan. Vi går upp i stapeln och ser vad som har hänt!

Uppgift

Älvkvarnen
Sven-Petter
Märta
Lars
Greta
Anders
Hedda
Rakel